Verzenden & retouren

Verzenden & retouren

Wereldwijde verzending, Geen Verkoop Belasting van de Douane, Prijs Kwaliteitsgarantie, goede klantenservice.

scheepvaart

Bestellingen worden verzonden via Internationale Express Mail Service en komen meestal binnen 1 week. Wij zijn een professionele online dealer en samen te werken met EMS lange termijn. Alle bestellingen zijn verzekerd voor het volledige aankoopbedrag, en kan worden gevolgd op de EMS website. Zorg ervoor dat u thuis bent wanneer pakketten worden verwacht aan te komen. Terwijl voor de groothandel, neem dan contact met ons op! Gratis verzending en grote korting kan worden aangeboden.

Retourbeleid

Voordat u geniet van eenvoudige uitwisseling en terugkeerbeleid, moet u contact met ons op voor de scheepvaart adres als je wilt om items terug te sturen. Alle items teruggestuurd naar ons moet in zijn oorspronkelijke gebruik zonder, dat is, ongewassen, met aangehechte alle tags.
Controleer de kleur, grootte en stijl bij het plaatsen van uw bestelling op basis van foto's die we aanbieden. Na ontvangst van onze producten, als u niet tevreden bent met de kleur of grootte, maar niet de kwaliteit problemen, uitwisseling of gedeeltelijke terugbetaling van het aankoopbedrag beschikbaar. Retourzending is voor rekening van de koper.
Met betrekking tot de kwaliteit problemen of verkeerde versie, neem foto's van de zaken af te nemen en stuur ze naar ons. Wij nemen de volledige verantwoordelijkheid als de kwaliteit problemen betreft.
Als u items wilt ruilen voor een andere stijl of verzoek teruggaaf, gelieve ons het het volgen aantal na de items terug worden gestuurd. Zodra wij het pakket te ontvangen, zullen wij het item te herschikken of uw betaling terugbetalen.
Als u vragen hebt over het terugsturen van een product, neem dan contact met ons op!

Notice

Annulering van een bestelling moet worden aangevraagd voordat de bestelling is verzonden. Want dat we verwerken alle bestellingen zo snel mogelijk binnen 6-8 uur dus na orders zijn niet altijd in staat om een bestelling te annuleren nadat deze is geplaatst. Uw begrip wordt gewaardeerd. Annulering aanvragen nadat de bestelling is verzonden worden behandeld in overeenstemming met onze terugkeer beleid.
Vriendelijke Opmerking: Als u uw cijferige tracking nummer-10 niet ontvangen binnen 3 dagen na aankoop, kan uw e-mailserver hebben gezien als spam. In dit geval, gelieve ons te contacteren voor hulp.

Terug